Search
  • Daniel Mareno

Magi, vind, helg og headshotsTidligere denne uka skjedde det noe rart, og litt magisk. Noah har startet sitt andre internship som Assistant Talent Manager hos et underholdningsbyrå, så jeg hadde litt tid til overs før skolen min starter neste uke. Jeg gikk gjennom gamle bilder som jeg ville se på nytt med nye øyne og gi en frisk og bedre redigering. Denne dagen hadde jeg sittet ned pladask med Photoshop og blant annet redigert inn en stor måne i noen bilder jeg tok av Kamile i 2019. Jeg var ganske sliten, men ville strekke litt på beina før det var kvelden så jeg tok på meg et headset og gikk ut døra. Jeg hadde tenkt til å sette på den vanlige spillelisten, men fikk plutselig lyst til å høre på Lost It To Trying av Son Lux. Jeg satt på sangen, ruslet over gangfeltet og gikk videre nedover i nabolaget på andre siden av veien. Jeg ser opp og legger merke til en tynn opplyst måne oppe på himmelen, men man kunne fremdeles se hele konturen siden det ikke var helt mørkt ennå. Jeg sjekker hva klokka er på telefonen, og legger merke til at albumbildet til sangen jeg hadde satt på var nesten identisk med hvordan månen så ut, bare lyst opp på venstre side i stedet for høyre. Hva er tilfeldigheten for det? Kanskje dette er et tegn på at jeg gjør noe riktig og er på riktig vei her i livet, med tanke på at siste jeg jobbet med på macen rett før jeg gikk ut døra var også en måne. Jeg velger å tenke det!


Er det Mars? Er det California? Neida, det er bare Sarpsborg rett før solnedgang. Modell: Kamile Lukauskyte.


Jeg startet også å kikke gjennom Bazaar 150 Years boka jeg fikk til jul denne uka. En arkivbok med en mengde av forsider og editorials fra amerikanske Harper’s Bazaar. Skikkelig spennende! Med inspirasjon fra forskjellige tidsepoker har jeg nå planlagt en editorial jeg skal gjøre så fort været tillater det. Location skal være utendørs, og akkurat nå er det kraftige vinder i området jeg bor i, nok en gang. Såpass kraftig at vi allerede har blitt varslet at det hende strømmen må bli tatt de to neste dagene. De skrur av strømmen for å forebygge brann, siden det meste av elektrisitet går over bakken, kombinert med null regn på flere uker. Så da blir det stearinlys, sjakk, lesing og en tjukk genser siden verken internett eller varme kommer til å fungere. Heldigvis er januar litt varmere her enn hjemme i Norge.


Torsdagen brukte vi på å dra innom et par forskjellige bruktbutikker for å finne antrekk til prosjektet jeg håper å få startet neste uke, og vi var heldige og fant mye kult. Over lang tid har jeg også hatt skikkelig lyst til å fotografere noen i en gigantisk tyll kjole, men har ikke lykkes å funnet noe lignende av det jeg ønsker til en prislapp jeg kan rettferdiggjøre. Derfor skal jeg prøve å få satt sammen noe selv! Jeg var heldig og fikk låne en sømbyste av en dame som var i fotoklassen min her forrige semester, så på lørdag formiddag kjøpte vi oss en kaffe og dro for å utforske forskjellige tekstiler og farger. Jeg har aldri laget en kjole før, men det må jo være en første gang for alt! Jeg valgte å gå for en nydelig lilla farge, med matchende detaljer. Gleder meg til å starte!


Haylie, en venninne som bor nedi gata, trengte nye headshots for LinkedIn og jobbsøking, og spurte om jeg kunne hjelpe henne med det. Derfor satt Noah og jeg opp et lite hjemmelaget studio i bakgården sånn så vi kunne holde avstand og få gjennomført det på en trygg måte. Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til å få tatt noen bilder i min stil også, etter at hun hadde fått bildene hun trengte.


Haylie har utdannelse i journalistikk fra San Diego, så vi tok noen typiske headshots, før jeg tok noen bilder som passer i min portefølje!


Hvis du vil se hvordan jeg satt sammen et lite studio for disse bildene, kan du sjekke ut videoen nedenfor. God søndag, og takk for at du leser! Det gir meg motivasjon til å skrive mer.80 views0 comments

Recent Posts

See All