Search
  • Daniel Mareno

Location ScoutingDet er ikke så rart at filmindustrien holder til i en by som Los Angeles, tror jeg. Aldri før har jeg sett så mange forskjellige områder, drastisk skiftende naturomgivelser og ulike klimaer med så korte avstander mellom hverandre. Instagram storyene til mange av vennene mine fra Oslo sist søndag viste en snødekt Marka og nydelige solnedganger. Det fikk meg til å savne Oslo litt, men inspirerte meg også til å komme meg ut av huset, og få litt frisk luft og natur her jeg er. Når Noah besøkte meg hjemme i Østfold i sommer sa han alltid ting som «åh, det er så vakkert her» og beundret de milelange grønne åkrene, skogen rundt huset og naturen langs Glomma. Jeg pleide alltid å le litt, fordi Sarpsborg er nok ikke Norges vakreste sted. Men kanskje det handler om å se omgivelsene med et par nye øyne?Når jeg fotograferer er det mange som spør: «Wow, hvor er dette?» - og ofte er det steder som den som spør allerede har vært eller passert i et sekund. Jeg tror veldig på det at alle steder, uansett hvor, har sin sjarm. I Santa Clarita, rett nord for «the Valley» og Los Angeles er du omgitt av dramatiske fjell. På våren er de grønne, også blir de gradvis gulere (og tørrere) utover sesongen. Når det første regnfallet på lang tid kommer, kan ta det så lite som to dager før alt har gått fra gult til grønt.


Samme sted, mars 2020.


Dessverre kan det også ta kortere tid enn to dager før alt som var gult blir svart. Helt svart. Skogbranner brente i 2020 vekk 3.2 millioner acres (rundt 1294994 hektar, nesten 13000 kvadratkilometer) som ca. tilsvarer staten Connecticut. Det er snakk om ekstremt store områder. Når man beveger seg inn i skogsområde og nasjonalparker i nærheten av der jeg bor møtes man alltid med en stor oversikt og et termometer som viser hvor stor risikoen for skogbrann er, siden de aller fleste skogbrannene er menneskeskapt. Vi la merke til at mange av trærne fremdeles var helt svarte etter skogbrannene som herjet her. Kanskje det er for sent for disse trærne, men vegetasjonen rundt virker å ha kommet tilbake for fullt igjen.


Som du ser på det andre bildet er bakken fremdeles svart.


På søndagsturen gikk vi tur i naturområdet Placerita. Går du tur i området rundt solnedgang ser du, og hører ofte, prærieulvene. De er som regel redde for mennesker og du ser de som regel løpe fra deg. På toppen av fjellet vi gikk tur opp til hadde noen hengt opp juletrekuler i et av trærne. Lurer på om noen gikk tur her første juledag. Jeg håper at kulene ikke blir tatt ned fordi det hadde vært spennende å tatt med en modell opp hit for å ta noen bilder en dag.


Fargene i området blir spesielt vakre når solnedgangen kaster det varme lyset på fjellene.

21 views0 comments

Recent Posts

See All