Search
  • Daniel Mareno

Big Bear, California

En av de kuleste tingene ved å bo i California er de store kontrastene mellom klima og natur. Fra der jeg bor kan jeg kjøre 40 minutter vest for å nå stranden og havet hvor det er mellom 15 og 25 grader året rundt. Kjører jeg i underkant av to timer øst gjennom ørkenen og opp på fjellet, må man sette på kjetting eller vinterdekk i vintermånedene. California er en stor og langstrakt stat, men fra topp til bunn er California (1,240 km) faktisk ikke lengre enn Norge (1,752 km).


Vi valgte å reise opp på fjellet under romjulen i 2020. Vi kjørte gjennom et flatt ørken terreng før vi kjørte opp mellom bratte, snødekte fjell. Vi bodde på en stor hytte med utsikt mot Big Bear Lake og fjellene rundt innsjøen. Skianlegget var åpent til tross for Covid-19, man måtte bare passe på avstand, bruke maske og reservere på forhånd. Det er litt ironisk, men nå har jeg stått mer slalåm i California, enn i Norge.


Jeg kunne såpass lite om California før jeg faktisk reiste hit for første gang julen i 2019, at jeg ikke visste at det var snø der en gang. Man lærer alltid noe nytt! Denne romjulen var min andre i Big Bear. Solnedgangene var så nydelige mens jeg var der, enten jeg nøt de fra boblebadet eller fra en av balkongene. På bilde nummer to ser du utsikten på vei ned fra fjellet og begynnelsen av ørkenen. Mindre og mindre snø.


Bortsett fra en kort skitur, holdt vi oss for det meste inne på hytta siden området krydde av turister og vi ville beskytte oss mest mulig mot smitte. For å finne på noe gøy tok jeg noen kule bilder av Noah på hytta. Se bildene i neste bloggpost!

Mobilbilder fra Big Bear, California 2020-2021.

85 views0 comments

Recent Posts

See All